De uitrusting
 

algemeen

We zijn met eenvoudig en deels geleend materiaal van start gegaan. Naarmate we het fietsen leuker begonnen te vinden, hebben we meer geld uitgetrokken voor de uitrusting

jaar 1

de fietsen:Theo rijdt op een Sparta Marathon een hybdride fiets met 21 versnellingen op dat moment vrijwel in orginele staat en ongeveer 1/2 jaar oud.
Laurens rijdt op een aanhangfiets zonder versnellingen. Het is een Alleycat, de fiets is net nieuw en hij kan papa duwen of trekt papa hem?Rienke rijdt op een eenvoudige Peugeot sportfiets met 10 versnellingen van ongeveer twee jaar oud.
Eric rijdt op een Giant granite met 21 versnellingen, de fiets is ruim een jaar oud
Berend rijdt op een Peugeot racefietsje.
De bagage gaat in verschillende tassensets en een zogenaamde Booke-a-bike aanhanger.
Er gaat een complete kampeeruitrusting mee

jaar 2

 

De fietsen:de racefiets van Berend is thuisgebleven en in plaats daarvan heeft hij een Peugeot ATB fietsje. Theo heeft een derailleur  gebouwd op de aanhangfiets van Laurens, nu kan hij ook schakelen.

Geoefend als we zijn en gezien het andere weer wat we verwachten hebben we minder bepakking dan vorig jaar. We hebben alles gewogen: Theo vervoert 12 kilo en heeft de Alleycat van 10 kilo achter zijn fiets, Rienke heeft 9 kilo op de fiets en de aanhanger van 20 kilo, Eric vervoert 12 kilo en Berend heeft 7 kilo.

jaar 3

De fietsen: Rienke heeft haar sportfiets ingeruild voor een prachtige Giant Expedition. De aanhangwagen blijft thuis, in plaats daarvan nemen we extra fietstassen. Berend kan nu ook ook met voor- en achtertassen fietsen. Theo heeft zijn gewone stuur vervangen door een racestuur.

jaar 4

De fietsen: Allemaal weer wat groter, dus Eric op Theo's fiets, Berend op Eric's fiets, Rienke op haar eigen fiets en.. Theo en Laurens op een mooie tandem. De tandem is een veeljarige Gitane. Theo heeft de tandem die bedoeld is voor volwassenen met behulp van een smederij voorzien van een hogere trapas, waardoor de fiets voor Laurens geschikt is.

de tandem  de verhoogde trapas