0 - Hoofddorp

Thuis 

dag1.jpg
Berend, Laurens en Eric
Rienke's kilometerteller staat op 1767.8, die van mij op 71. Berends Kyoso teller is van slag en staat op 2.4. Vanwege de regen is er is vandaag geen enkele wedstrijd op Wimbledon. 

De vakantiestress heeft vanavond huisgehouden.  Na een laatste vergadering in de stad nog snel even langs Soelaarts, vier sjorbanden en drie elastieken voor de tassen zijn de laatste inkopen.

Nog nooit heb ik een vakantie zo intensief voorbereid: fietsen een beurt geven, een gereedschapset samenstellen en natuurlijk veel boeken lezen over Santiago, Sint Jacob en de pelgrimsweg. Alle tassen hangen aan de fietsen, alleen mijn kledingtas moet nog gepakt worden. Het weerbericht voorspelt voor de komende vijf dagen regen en maximumtemperaturen van 18º. De wind is kracht 3 en tegen. Hoe zal dat gaan? Mijn grootste zorg is of de nieuwe fietskar het zal houden. Twee tenten en vijf slaapzakken zorgen samen met het eigen gewicht van de kar, dat Rienke twintig kilo moet voorttrekken. Verder heeft Rienke twee achtertassen, één stuurtas en twee Therm-a-rest matjes. Eric heeft twee low-riders en twee achtertassen, het is een compleet nieuwe set die veel ruimte biedt. Berend heeft een dubbele achtertas met boventas goed voor samen zeven kilo. Laurens rijdt veilig achter mij op zijn nieuwe aanhangfiets, een Allycat. Ik hoef slechts twee tassen te vervoeren. Morgen start onze Camino!

 

© Schrijver en Schrijver