Etappe 14 Chartres-Bonneval (47 km)

 

Rustig een half dagje toeren na de vele indrukken van Chartres, daarna lekker kamperen.
Laurens is laat wakker, daardoor zitten we pas om acht uur aan het ontbijt. De jongens moeten zich wel inhouden aan het uitgebreide ontbijtbuffet. Ze willen het liefst van alles uit proberen, maar wij vinden dat dat niet hoort. We zijn zelf overigens ook blij dat het ontbijt meer biedt dan alleen café au lait met een stukje stokbrood.
Voor vandaag zijn er weer hoge temperaturen voorspeld met 's middags onweer. Daarom willen we wederom vroeg op pad en rijden we flink door. Om half een zijn we waar we wezen willen. In het stadje lunchen we aan de Loir voordat we de camping municipal opzoeken iets buiten de stad.
SANT97S4_07.jpg
Bonneval stadspoort
Op de camping genieten we van het buitenleven. We kijken op het terras na de Tour finish en de jongens bekwamen zich met mij in het tafelvoetbal. 's Middag bekijken we hoe hier het psychiatrisch ziekenhuis(genoemd naar psychiater filosoof Henri Ey) is gehuisvest in de oude abdij van St. Florentin. We mijmeren hoe het zou zijn om hier te werken.
SANT97S4_10.jpg
Bonevalle fosses St. Jacques
De camping blijkt in trek bij pelgrims van allerlei pluimage, de grote overeenkomst is dat iedereen met hetzelfde boekje zuidwaarts trekt. Zo ontmoeten we 's avonds vier heren die in wisselende samenstelling fietsen. Er is een oudere heer bij, die zich als echte grammenjager ontpopt. Zijn was rijgt hij aan een dun touwtje tussen twee bomen en de volgende ochtend zien we tot onze verbazing dat zijn complete uitrusting in slechts twee fietstasjes past. Hij heeft dan ook gepland in zes weken in Santiago te zijn.

 

© Schrijver en Schrijver