Etappe 17 Château-Renault- Jouez les Tours (48 km)

 

Een rustig dag eindigt toch in alle stress als de fietsbus ver buiten het centrum blijkt te stoppen.
SANT97S4_34.jpg
Tours bereikt
We breken voor de laatste keer onze tenten op. Bijna hadden we ze teruggestuurd in Cambrai, maar we hebben toch nog een aantal dagen genoten van het kamperen. De tent die Rienke nog ingebracht heeft, gaat in de vuilnisbak. Zo'n vijftien jaar heeft de kleine tent deel uit gemaakt van onze vakantie uitrusting.
We rijden rustig de Loirestreek in en poseren nog even voor een wijnboerderij om ons als fiets trekkers op de foto vast te leggen.
SANT97S4_38.jpg
St Galien
Rond twee uur 's middags zijn we opeens via een hele rustige weg en een fietsbrug (!) over de Loire in het centrum van Tours beland. Tours is toeristisch en leuk. De jongens hebben genoeg van alle kerken en willen alleen voor een stempeltje de kathedraal van Sint Galien in. We brengen een groot deel van de middag door op een van de terrassen in het centrum van deze studentenstad.
SANT97S4_39.jpg
St Jacob
De fietsbus stopt bij een hotel en we denken dat we daar wel welkom zullen zijn voor een laatste vakantiemaal. Net iets te laat stappen we op de fiets en fietsen door een drukke weg het centrum uit. Dan loopt mijn band leeg en blijkt een spaak gebroken. Gehaast repareer ik de band, de spaak laat ik nu even voor wat die is.
SANT97S4_41.jpg
happy meal
Helaas, het hotel heeft geen restaurant, van een fietsbus weten ze niets, laat staan dat we de bagage er even achter mogen laten. Onzeker of we nu wel op de juiste plek de bus verwachten, frissen we ons op in een propere Mac Donalds en verorberen voor de tweede keer die vakantie (en voor mij in mijn hele leven) een happy meal. 
SANT97S4_43.jpg
eindelijk de bus
Terug bij het hotel blijken nu meer Nederlanders op de bus te wachten. Het duurt en het duurt, maar uiteindelijk verschijnt de Nederlandse bus. 

Een nacht later staan we 's ochtends in de regen op het Amstelstation. Nadat de stationsrijwielhersteller mijn spaak heeft vervangen, eindigen we de vakantie in stijl. Door de stromende regen fietsen we de 24 kilometer naar Hoofddorp.

SANT97S4_45.jpg
in de bus
's Avonds als de grootste rotzooi aan kant is, duiken we in de boeken; hoe gaat het tweede deel van route ook al weer?

 

© Schrijver en Schrijver