Etappe 8 Cambrai-Trefcon (47 km)

 

Een halve fietsdag, voor de lunch over en genieten op de boerderij.
Na een mager petit dejeuner rijden we zowaar om 9.00 al weg. De zon laat verstek gaan, maar het is droog en windstil. Tijdens het plakken van een lekke band komen we even op adem en daar gaan we weer: heuveltje op en heuveltje af. 
SANT97S2_31.jpg
Trefcon, gîte d'étappe
Een groepje wielrenners van middelbare leeftijd fietst even een tijdje met ons op. Ze willen alles van ons weten: hoe het is om met de Alleycat te fietsen, waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Als we Santiago noemen, zijn ze natuurlijk stomverbaasd. Ook na de uitleg dat we dit jaar "slechts" naar Tours fietsen, blijft de bewondering. Vooral Rienke die de toch wel imposante kar voorttrekt, krijgt veel complimentjes. 
SANT97S2_33.jpg
Laurens in zijn element
De mannen fietsen weer door, maar in het volgende dorp halen ze ons van de fiets. Ze nodigen ons uit mee te genieten van hun foeragering. De jongens zijn verbaasd over zoveel gastvrijheid. Eric spreekt goed Frans, maar blijkt zomaar te verlegen om in die taal zijn woordje te doen. Berend en Laurens laten zich niet hinderen door hun beperkte kennis van het Frans en babbelen er vrolijk op los met onze tijdelijke gastheren.
SANT97S2_34.jpg
de fietswas
Voor de lunch komen we al bij de gîte. Het blijkt een echte boerderij met veel paarden. Alles is er zoals het hoort. We hebben nog de hele middag voor ons. Laurens geniet van de beesten op de boerderij. 's Middags maken we nog een fietstochtje in de omgeving. 

Gisteren vroegen we nog af waar we in hemelsnaam aan begonnen waren en nu genieten van we ieder moment van de dag. Het kan verschillen

 

© Schrijver en Schrijver