Etappe 9 Trefcon-Chiry (59 km)

 

Het lijkt wel vakantie, we snellen door het heuvelland en besluiten een camping op te zoeken.
SANT97S2_40.jpg
de rijdende bakker
Lekker weer, vroeg op pad, maar een probleem, Trefcon heeft geen bakker. Maar we treffen het, net als we honger beginnen te krijgen, komen we de rijdende bakker tegen.
Tijdens een van de stops besluiten we er verstandig aan te doen onze makelaar te bellen. Ons huis staat te koop en we hebben afgesproken van tijd tot tijd contact op te nemen om te horen of er een bod is. Het is heel vreemd om op zo'n ochtend opeens met zulke wereldse zaken als de verkoop van het huis bezig te zijn. 
SANT97S2_44.jpg
Noyon, bibliotheek
Tijdens het fietsen raak je toch min of meer onthecht. Of je wilt of niet, je gaat relativeren. Je bent bezig met alledaagse dingen als waar slaap ik vannacht, waar kan ik eten kopen en vooral in zo'n eerste week met de vraag: waarom doe ik dit? Dan is het raar opeens weer bezig te zijn met de verkoop van je huis.
SANT97S2_46.jpg
Noyon
We rijden door het Noord-Franse landschap. De enige afwisseling van dat landschap is de stad Noyon, de geboortestad van Calvijn en de oudste houten bibliotheek van Europa. We lunchen er loom in de zon.Het weer lijkt nu zo stabiel goed, dat we op een camping durven neer te strijken. Op het eind van de dag is het nog even doorbijten, als de camping niet in het dal, maar flink heuvelopwaarts blijkt te liggen. Het wordt een race wie er het eerste boven is. Berend wint uiteraard. (Als het echte bergen worden, zal dat heel anders worden.)
Sant97S2_49.jpg
kamperen
Voor het eerst deze vakantie, komen de tenten uit de fietskar. Binnen geen tijd ligt ons plekje bezaaid met onze spullen. Hoe moest dat ook al weer, kamperen? Rienke gaat met de "grote jongens" nog een flinke wandeling maken naar het kasteel dat we helemaal op de top van de heuvel zien liggen. Ik blijf bij Laurens die al in zijn slaapzak in de kindertent ligt.

 

Schrijver en Schrijver